FAQ

Er geldt een minimale bestelbedrag van € 40,-. Echter worden de bezorgkosten lager naarmate je meer maaltijden per order bestelt. Dit scheelt je portemonnee maar ook het milieu.

Wij werken samen met de transportservice Leen Menken. Zij heeft een gekoelde transportketen en werkt met busjes die kunnen vriezen. De temperatuurketen is daarmee dus 100% gegarandeerd en jouw pakket blijft gewoon bevroren. Mocht je tijdens de eerste afleverpoging niet thuis zijn, is dat dus geen probleem. 

Wij leveren de maaltijden vriesvers aan vanuit een bestelbus die kan vriezen. Wil je het dezelfde dag consumeren? Plaats de maaltijd dan in de koelkast na ontvangst. Voor latere consumptie adviseren wij je na ontvangst de maaltijden direct in de vriezer te plaatsen.

Dit staat op de verpakking en op de website. Dit is afhankelijk van het gewicht per maaltijd en of deze bevroren of ontdooid is. Voor beide situaties staat de bereidingswijze op de verpakking. Dit zijn wel indicaties, per soort magnetron kan dit iets afwijken.

De bakjes zijn van een uniek materiaal en dus 100% recyclebaar! Tevens gebruiken wij hier 30% minder verpakking voor dan soortgelijke bakjes. Hiermee ontlasten wij het milieu.

We willen graag veel klanten helpen met ons productaanbod, hierbij hoort ook een breed aanbod vegetarische maaltijden. En daarnaast ook componenten om zelf de maaltijd te prepareren. Deze maaltijden en componenten zijn herkenbaar aan het groene “vega” logo.

Ja dit kan, ons advies is om dit direct na ontvangst van de maaltijden of componenten te doen. Hiermee houd je de maximale waardes van vitamines en mineralen.

Ja, voordat de maaltijd in de magnetron gaat moet je het folie verwijderen.

De schaaltjes zijn zo ontwikkeld dat deze tot 200 graden in de oven kunnen. Echter is ons advies om de magnetron te gebruiken. Dit werkt makkelijk en snel en hiermee gebruik je ook nog eens minder energie.

Ja, de maaltijden zijn uitermate geschikt voor de magnetron. Verwijder het folie voordat je de bakjes in de magnetron zet. Ons advies is om halverwege de maaltijd één keer om te scheppen.

Het advies is om onze maaltijden te combineren met overige voedselbronnen, het liefst uit de schijf van vijf. Onze maaltijden zijn met name geschikt als complete avondmaaltijd, maar je mag deze uiteraard ook combineren met een maaltijd voor een ander eetmoment. Variatie en bewust eten uit de schijf van vijf is dus ons advies.

De kip die gebruikt wordt is halal-gecertificeerd.

We kiezen er bewust voor om rijst en zoete aardappel toe te voegen aan onze Get fit maaltijden. Rijst bestaat voor ongeveer 95% en zoete aardappel voor ongeveer 20% uit koolhydraten. Deze hoeven geen negatief effect te hebben op je gewicht, mits je ze niet overmatig eet. Omdat de ingrediënten van onze maaltijden perfect zijn uitgebalanceerd, passen ze in de doelstellingen van de maaltijdlijn.

We willen de maaltijden zo puur mogelijk houden en kiezen er bewust voor om geen onnodige, additionele E-nummers toe te voegen alsmede additionele sauzen toe te voegen aan de maaltijden. We marineren wel onze kipproducten waardoor er een smaakvolle maar zeker ook verantwoorde maaltijd ontstaat.

Wij hebben bewust gekozen voor Wellfoort kip. De unieke eigenschappen kunt u bij de producteigenschappen op de site lezen. Hiernaast werken we ook met een uitgebreid assortiment vegetarische artikelen. Ons assortiment staat ook niet stil. We willen graag actueel en innovatief zijn en blijven. Heeft u zelf een idee of suggestie? Meld het ons via de contactpagina.

De maaltijden worden vers bereid en vervolgens in een handzame verpakkingen geschept. De verpakking heeft de formaten van 23,5 cm lang, 14,5 cm breed en maximaal 6,5 cm hoog. Voor de componenten geldt dat deze voorzien zijn van een aangesloten zak of verpakking, waardoor deze zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Controleer hoe groot jouw vriezer is, dan kun je inschatten hoeveel producten je kwijt kunt.

* Tip: onze producten blijven maximaal 3 dagen goed na ontdooien. Je kunt indien nodig een deel in de koelkast leggen voor de komende dagen.